Betonové ploty

  • MODERNÍ VZHLED
  • VELKÝ VÝBĚR VZORŮ A BAREV
  • DLOUHÁ ŽIVOTNOST
  • SNADNÁ A RYCHLÁ MONTÁŽ
  • Vyrábíme plotové díly o rozměru 200×50 cm
    (šířka x výška)
  • Dekory: štípaný kámen, dřevo, vesmír, cihla, vlna, vlna průhledná
  • Možnost oboustranného dekoru (za příplatek)
  • Sloupky o výšce 150/175/200 cm (výška sloupku = výška nadzemní části)
  • Typy sloupků – průběžný/koncový/rohový
  • podrobný ceník s veškerými informacemi je k dispozici v sekci Ke stažení

Dekory

štípaný kámen
cihla
oboustranný dekor na desku – razítko
dřevo
vlna

vesmír
vlna průhledná

Ukázky plotových polí

Pokyny pro dopravu a manipulaci

Plotové desky se musí skladovat, přepravovat a přenášet vždy ve svislé poloze!!! Při skladování se desky opírají svisle o sebe (tak, jako jsou zabaleny na paletě) na pevném podkladě a je nutné je zabezpečit proti pohybu. Při vodorovném skladování nebo nošení hrozí jejich trvalé poškození.

Montážní návod

Začneme vytýčením a rozměřením trasy oplocení. Pomocí kolíků a provázku si rozvrhneme umístění jednotlivých sloupků. Vyhloubíme díry pro sloupky, které jsou osově vzdálené cca. 205 cm, hluboké min. 80 cm. Rozměry ručně kopaných děr jsou min. 25×25 cm, rozměry vrtaných děr průměr min. 30 cm. Sloupky potom rozmístíme do připravených děr, usadíme do svislé polohy, vyrovnáme.

Pro ukotvení použijeme zavlhlou betonovou směs třídy C16/20. Obetonování se provede do úrovně boční drážky ve sloupku. Vodorovná vzdálenost mezi jednotlivými sloupky je maximálně 201 cm – měřeno v drážce sloupku.

Nasunutí plotových desek doporučujeme až po zatvrdnutí betonu usazených sloupků (nejlépe druhý den po zabetonování). Plotové pole lze libovolně zkrátit uříznutím betonových desek. Pokud je terén v místě oplocení ve sklonu, posunou se výškově jednotlivá pole oplocení vůči sobě – betonové desky musí být osazeny vždy vodorovně. Pomocí vodováhy délky 2 m, kterou umístíme do vyšší drážky odměříme výškový rozdíl mezi sloupky. Rozdíl si přeneseme na danou desku a uřízneme.

Betonový plot nelze použít jako opěrnou stěnu pro vyrovnání terénních nerovností. Betonové desky nesmí být jednostranně bočně zatížené zeminou nebo jakýmkoliv jiným materiálem.

Důležité upozornění

Beton, ze kterého jsou betonové ploty vyrobeny, je tvořen z čistě přírodních materiálů, v důsledku čehož zákonitě dochází ke kolísání jeho vlastního přirozeného složení. V návaznosti na další faktory působící během výroby a skladování betonových plotů, primárně povětrnostní podmínky, může dojít ke kolísání barevných odstínů a taktéž k vzniku tzv. výkvětů, tj. vystoupení volného vápna obsaženého v cementu na povrch betonového plotu.

Zabránit vzniku drobných barevných odlišností a vápenných výkvětů, v souhrnu působení všech negativních vlivů, je i za použití nejpokrokovějších chemických přísad technologicky nemožné. Barevné rozdíly a výkvěty mohou být různé intenzity, v žádném případě však nemají vliv na kvalitu a užitné vlastnosti betonového plotu.

Případné barevné rozdíly a vápenné výkvěty není proto možné uznat jako vadu zboží. Působením povětrnostních vlivů a běžným mechanickým namáháním zpravidla dojde k vyrovnání barevných rozdílů a zmizení výkvětů.